Blog

6 vinkkiä parempiin koirakuviin

Hienoja hetkiä ja muistamisen arvoisia tilanteita tulee vastaan jatkuvasti ja saatat toivoa että sinulla olisi taito ja varusteet ikuistaa nämä hetket. Jo pienellä vaivalla voit oppia ottamaan hyviä kuvia rakkaasta lemmikistäsi, myös kännykällä.

1. Jos lemmikkisi rakastaa jotain tiettyä lelua, pidä se piilossa muutaman päivän. Kun sitten annat koirasi nähdä sen, voit saada todella valloittavia ilmeitä ja eleitä kameraasi. Toisaalta jos koirasi on enemmän herkkujen perään niinkuin minun koirani, mieti mikä on koirasi suurinta herkkua. Meillä ne on juustopalat. Minä tosin kuvaan Suloa niin paljon että käytän vaan ihan normaaleja eläinkaupan namipaloja etten lihottaisi raukkaa kauheasti.

 Syystalven ensimmäinen hento lumi on kaunis valokuvissa.

2. Valaistus on kuvauksessa erittäin tärkeässä osassa. Pilvinen mutta muuten kirkas sää on paras kuvausta ajatellen. Aurinkoisella säällä eli ns. kovan valon aikaan kannattaa hakeutua hiukan varjoisemmalle alueelle -puiden katveeseen tai talon varjoisalle puolelle- jotta ankara aurinko ei polta kuvien vaaleita sävyjä. Talvella taas, kun valoa ei oikein tunnu riittävän, käytä hyväksesi heijastavia pintoja -lunta, vaaleita seiniä, vettä, peilejä tai vaikka omaa vaaleaa takkiasi.

 Itä-Helsingin metsät ovat upeita kuvauspaikkoja lemmikkikuvauksille.

3. Tarkennus. Käytä aina hyväksesi mahdollisuus tarkennuskohteen valintaan. Tämä on osittain mahdollista myös kännykkäkameroilla. Klikkaa lemmikkisi kohtaa ruudulla juuri ennen kuvan ottamista ja anna kameralle aikaa kuvan ottamiseen. Jos sinulla on järjestelmäkamera (hyvä hyvä), muiden manuaalisten kommervenkkien edelle mielestäni menee tarkennuksen opettelu. On huima ero siinä onko kuvassa koirasi tarkka vaiko taustalla oleva meri. Tarkenna aina kun mahdollista silmiin.

 Talvinen auringonlasku ja hiukan kärsimätön ilme.

4. Tunne koirasi. Minun 11 vuotias laiskahko cockerspanielini ei ole enää hurjimmasta päästä. Eli kuvatkaan eivät ole lentäviä vaan Sulo tykkää istuskella ja tarkkailla tilannetta. En siis pakota ystävääni epämiellyttäviin tilanteisiin vain kuvien tähden. Sulo ei tykkää korkeista eikä ahtaista paikoista, joten sellaisiin se ei edes joudu. Sinä myös tunnet oman lemmikkisi parhaiten. Käytä kuvissa hyväksi heidän omaa uniikkia persoonallisuuttaan ja saat kuvat joita on ihana muistella myös vuosien jälkeen.

 Auringonlasku ja syksyiset kirsikkapuiden lehdet.

5. Ole kärsivällinen. Lemmikkien kuvaus vaatii paljon kärsivällisyyttä. Tärkeintä on muistaa että koirasi ei automaattisesti osaa poseerata tai tehdä tahtomiasi asioita. Jos et saa juuri sellaista kuvaa kuin olit halunnut, älä hermostu -laske kymmeneen ja koeta uudelleen. Rauhallisesti ja ystävällisesti saat lemmikistäsi kuvan jossa se on kiinnostunut ja innostunut ja tykkäätte molemmat kuvaustilanteesta enemmän.

 Sulo "ihailemassa" talvista auringonlaskua.

6. Laskeudu koirasi tasolle. parhaat kuvat saat kun kamerasi on koirasi silmien tasolla tai jopa hiukan alapuolella. Pukeudu siis sellaisiin vaatteisiin joiden likaantuminen ei haittaa.

 Sulon 11 vuotis-synttärikuva.

Jos haluat omasta lemmikistäsi ammattilaiskuvia, ota yhteyttä oheisen linkin kautta tai voit myös soittaa numeroon +358 40 7362 518. Hauskoja kuvaushetkiä!

Jokamiehen Vaatekaappi - Lupa pukeutua

Viime kesän vietin tehden kuvituksia Jokamiehen vaatekaappi kirjaan yhdessä Pukeutumisneuvojamestari ja kirjailija Kikka Sepän kanssa. Alunperin lähdimme haaveilemaan kirjaprojektista jo varmaankin yli vuosi aikaisemmin ja kun LIKE innostui Kikan ajatuksesta tehdä miehille oma pukeutumiskirja, saimme luvan alkaa suunnittelemaan kirjaa. Kikka tietysti teki suurimman osan työstä ja kirjoitti monen kuukauden aikana aivan mahtavan ja kaiken kattavan oppaan josta löytyy ohjeet hihan pituudesta vaatteiden yhdistelyyn. Kun Kikalla alkoi hahmottua kirjan runko, pääsimme suunnittelemaan varsinaisia kuvauksia. Tässä asiassa oli Likestä suuri apu. He ehdottivat meille esim. Jimi Seroa malliksi (mm. kannen malli) ja muita malleja Kikka löysi muun muassa vanhoista asiakkaistaan ja ystävistään sekä yllättäen vierailtuamme Weird Antiques-liikkeessä, jossa meille ehdotettiin Teddyjä malleiksi. Itse kuvaukset jakautuivat mukavasti toukokuulta elokuulle joten leppoisa työtahti takasi kuvat johin olen itsekin tyytyväinen.

Alunperin minua jännitti valtavasti jalkautua näin kauas normaalista lapsi- ja hääkuvauksesta, mutta olimme Kikan kanssa koko ajan niin samalla aaltopituudella kuvien ilmeen suhteen että itse kuvaukset olivat pelkästään mahtava kokemus. Seuraavassa muutamia suosikkikuviani ja hiukan esimakua kirjan kuvituksesta.

LIKE on kirjoittanut kirjan esittelyn tällaiseksi: "Jokamiehen vaatekaappi on riemastuttavasti kuvitettu pukeutumisopas ihan kaikenlaisille miehille. Oppaassa annetaan perinpohjaisia ohjeita mm. osuvimpien asusteiden käytöstä, vaatteiden ennakkoluulottomasta yhdistelystä ja parhaiden värien valitsemisesta. Näillä vinkeillä jokainen mies löytää oman tyylinsä ja näkee oman vaatekaappinsa sisällön uusin silmin. Jo yksistään kuvienkin takia pakkohankinta jokaiselle muodista ja tyylistä kiinnostuneelle!" (Viimeinen lause on ihana ☺ )

Sulon kanssa lenkkeillessä

Olen viimeisen vuoden ajan hidastellut elämää. Terveydellisistä syistä johtuen en ole ollut täysipäiväinen yrittäjä ja tästä syystä tietysti blogikin on jäänyt kovin vähälle käytölle. Minulla on krooninen migreeni, mikä tarkoittaa että kokopäivän hääkuvaukset ovat saaneet jäädä kokonaan. Ei sillä - haluankin nykyään keskittyä erityisesti lapsiin ja lemmikkeihin, joten haitta on suhteellisen pieni ;) Lähinnä olenkin keskittynyt elämässäni koirani kuvaamiseen lenkeillä kauniin sään tai inspiraation yllättäessä. Näitä kuvia olen esitellytkin Instagramissa, joka on nyt täysin pyhitetty Sulon kuville. Ajattelin nyt kuitenkin postailla tänne muutamia suosikkejani.

Lenkkeillessäni Sulon kanssa en viitsi kantaa mukanani kuin kaikkein pienintä ja keveintä objektiivia, eli vanhaa halpis 50mm:stä. Aloitellessani kuvaamista käytin tätä linssiä aina ja olenkin välillä kaivannut sen kykyä vangita valonsäteitä näin kauniisti. Kalliimmissa ja paremmin tehdyissä objektiiveissa tämä mahdollisuus on poistettu. Suloa ei halpistelu onneksi haittaa.

 Amerikancockerspanieli ilta-auringossa.

Sulo on tottunut poseeraaja joka asettuu kiltisti osoitetulle paikalle ja nököttää siinä kunnes emäntä sanoo että saa tulla ottamaan nameja. Hihnankin saa mukavasti piilotettua pörheän pikkuvartalon taakse. Alla olevassa kuvassa Sulolla oli tosin hiukan vaikeaa joutua katselemaan emännästä poispäin, kun komennettiin fiilistelemään auringonlaskua ("Mitä siinä on ihmeellistä" -Sulo).

 Sulo-koira auringonlaskua ihailemassa Roihuvuoren vesitorninmäellä.

Sulon kanssa käymme paljon myös Rovaniemellä sekä kuvausreissuilla että lomailemassa. Vanhempieni talo on Kemijoen rannassa, joten kuvausmatkat kauniisiin maisemiin eivät sielläkään ole pitkiä. Rovaniemellä on tilaa revitellä ja vaikka Sulo onkin jo kohta 11-vuotias papparainen - eikä revittele siis samaan tapaan kuin nuoremmat- on vapaana juokseminen kuitenkin ihanaa. Sulosta saa harvoin sellaisia kuvia, missä se tekee jotain muuta kuin istuu ja tuijottaa kameraa, mutta kävelykuvia tulee sentään joskus.

 Iltaruskossa jäällä lenkkeilyä talvipakkasilla.

Olen nykyään alkanut olla enemmän ja enemmän kiinnostunut Brandon Woelfel tyylisestä kuvauksesta, eli illansuussa kauniissa keinovalaistuksessa otetuista kuvista, joten täytyyhän niitäkin testailla Sulon kanssa. Paljon on vielä opittavaa tällä saralla, mutta onneksi on aina valmis kuvausmalli mukana.

 Talvinen illansuu Vuosaaren sillankupeessa.

Sulolla ruukaa aina olla jotain ruokaa suupielissä. Lähietäisyydeltä ne aina huomaa. Tosin Sulo ei ole Sulo jos se ei ole edes vähän rentun näköinen. Siinäkin mielessä me olemme sopiva duo toisillemme. Kaikki ei ole aina niin justiinsa. Elämässä eteenpäin kohti mukavia asioita Sulolta vähän elämänfilosofiaa oppiessa.

 Joululauluja laulamassa

Minulle valokuvaus on aina ollut tosi tärkeää. Näin puolikuntoisena siitä on tullut entistäkin tärkeämpää. Kun saan ikuistettua jotain ihanaa ja Sulo kököttää kuvassa ihanana omana itsenään, tiedän että olen taas saanut tehtyä jotain arvokasta. Sulo pitää elämän järjestyksessä ja rutiinit kohdillaan. Pitkät lenkit ja koirapuistoriehumiset ovat minun tapani kiittää pikku-ystävää sielunhoidosta.

Toivottavasti pääsen taas piakkoin aloittamaan täyspäiväisen työn. Sitä odotellessa voi hyvinkin luvassa olla muutamiakin Sulo postauksia. Ihanaa kevättä lukijoille!

Juhannuksen raskauskuvaus Rovaniemen Juhannuskallioilla

Juhannuksen aikoihin Rovaniemen korkeudella on sääskiä. Välillä näillä pikkuitikoilla oli niin suuri hinku kuviin että yrittivät tunkea objektiivista sisälle. Koska olen Rovaniemeltä kotoisin, osaan aika hyvin varautua tähän pikkuarmeijan hyökkäykseen (ota sinä etelänmies ohvia - tyyliin). Sirpaa ja Mikaa sääskiparvet eivät tuntuneet onneksi häiritsevän. Lopulta ainoa ongelma oli kuvankäsittelyvaiheessa poistella sääskiä silmien ja ihon päältä. ☺

Ilma oli ollut vähän epävakaa koko viikon ja olimmekin jo siirtäneet kuvausaikaan sateen takia aiemmin. Meillä oli kuitenkin hauskaa. Sirpa ja Mika ovat nauravainen pariskunta joiden kanssa tulee helposti toimeen niin ihmiset kuin hyttysetkin. Aloitimme kuvaukset Juhannuskallioilla Ounasvaaran huipulla. Näköalat olivat tietysti käsittämättömän upeat. Yksi parhaimmista asioista tässä työssä on että saa työn lomassa ihastella Suomen upeaa luontoa. Kuvista tulikin ihanan tunnelmalliset Lapin kauniissa maisemissa ja jo luonnostaan yhdessä viihtyvän pariskunnan kanssa.

 Raskauskuvaus Rovaniemi
 Pariskuntakuvaus Rovaniemi
 Muotokuvaus Ounasvaaralla
 Raskausajankuvaaja Rovaniemi
 Tuleva äiti muotokuvassa
 Juhannuskallion muotokuvaus
 Pariskuntakuvaus Ounasvaaralla

Vauvan nimeksi oli jo ennen syntymää valittu Ebba, joten sehän tietysti otettiin myös kuviin mukaan. Myöhemmin teen blogin yhdistetyistä ristiäisistä ja Sirpan ja Mikan häistä, jotka pidettiin marraskuun alussa.

 Babe kirjaimet mukana raskausajankuvauksessa
 Vauvan nimi raskauskuvauksen rekvisiittana
 Tuleva hääpari raskauskuvauksessas

Ounasvaaralta jatkoimme matkaa Valajaskoskelle pariskunnan yksitoistavuotiaan islanninhevosen Flokin asuinsijoille. Floki asuu tunnelmallisen kauniilla paikalla, Kotirannan hevostilalla yhdessä seitsemän muun hevosen kanssa. Floki on hirmu herttainen heppa ja aiheutti minullekin hevoskuumeen, mutta kuvausaikamme ei Flokin mielestä ollut ihan paras mahdollinen. Kaikki muut hevoset olivat jo menneet sisälle yötä vastaanottamaan, joten Flokin mielestä mallinhommat olivat ihan turhia siihen aikaan. Oikein hyvin saimme kyllä kuvia omenien ja leivän voimalla, ennen kuin Floki kyllästyi.

 Hevoskuvausta Rovaniemellä
 Lemmikkihevonen ja tulevat vanhemmat Rovaniemen Valajaskoskella
 Lemmikkikuvaus Rovaniemi
 Rakkaan hevosen kanssa kuvauksissa
 Vauvamasu ja heppa
 Lemmikkikuvaus hevosen kanssa Lapissa
 Hevonen ja omistaja heinikolla
 Koko perhe kuvauksissa Rovaniemellä

 

Olisi hirmu kiva tehdä enemmänkin kuvauksia lapissa, joten jos etsit kuvaajaa Rovaniemen korkeudelta, ota yhteyttä! Tulen tosi mielelläni!

Kevään lakkiaiset

Paljon onnea vielä keväällä valmistuneille ylioppilaille! Tänä kevääna ja kesänä säät suosivat jokaista ylioppilaskuvausta ja saimmekin todella kauniita kuvia eri puolilla itä-helsinkiä. Tässä kooste muutamista suosikkikuvistani.

Vilman kanssa kävimme kuvaamassa Herttoniemen kartanolla lämpimänä ja aurinkoisena sunnuntai-iltana.

 Ylioppilaskuvaaja Helsinki
 Ylioppilaskuvaus-Helsingissä
 Yo-kuvaus-Helsinki
 Ylioppilaskuvaus Herttoniemen kartanolla
 lakkiaiskuvaus helsinki

Jerryn kanssa kävimme Stansvikin kartanon mailla Laajasalossa. Tämä oli minulle ennestään tuntematon paikka, mutta valtavan hienoa kuvausmaastoa oli joka puolella. Tulen varmasti häiriköimään Stansvikin rauhaa myöhemminkin kuvausten merkeissä.

 Ylioppilaskuvausta Laajasalossa
 yo-kuvia itä-helsinki

Veeran ennätin kuvaamaan kun Roihuvuoren kirsikkapuisto oli vielä kauneimmillaan kukassa. Jonain vuosina kirsikkapuut kukkivat vain pari päivää enkä ennätä haalia ketään kuvauksiin näihin upeisiin maisemiin, mutta tänä vuonna kukinta kesti melkein viikon ja Veeralle kävi kuvauksien aikaistaminen Toukokuun alkupuolelle, joten saimme näin upeita kuvia.

 Ylioppilaskuvat Roihuvuoren kirsikkapuistossa
 yo-kuva helsinki
 yo-kuvaaja roihuvuori

Sovimme Eetun kanssa tapaamisen Roihuvuoren kirjastolle ja jatkoimme siitä matkaa Porolahden alppiruusujen kautta Tammisaloon koivujen katveeseen.

 ylioppilas kuvauksissa roihuvuoressa
 ylioppilaskuvauksia marjaniemessä
 Ylppärikuvaus tammisalossa

Kian kuvauksissa oli taivas hiukan uhkaavan näköinen, mutta selvisimme kuvauksista ilman sadetta. Kuvauspaikkana oli Porolahti Roihuvuoressa ja mahtava kukkiva tuomi.

 valmistujaiskuvaus roihuvuori
 ylioppilaskuvat helsinki

Paljon kiitoksia kaikille ihanille ylioppilaille ja äideille ja sisaruksille jotka sain tavata näin mukavissa merkeissä. Toivon teille kaikille oikein mukavaa syksyä ja vielä kerran paljon onnea!

Ylioppilaskuvauksia on hyvä suunnitella aina vähän etukäteen, jotta miljöönä voidaan käyttää kauniita maisemia ja sateen sattuessa kuvausta voi myös päivällä/parilla siirtää. Kuvauksia ei kannata suunnitella itse juhlapäivälle jotta meillä on kunnolla aikaa kuvata. Muutenkaan lakkiaispäivälle ei kannata hankkia lisätekemistä, silloin on yleensä ihan tarpeeksi kiireinen muutenkin :) Jos haluat itsestäsi tai lapsestasi samankaltaisia kuvia, ota yhteyttä oheisen lomakkeen kautta tai soita numeroon: +358 40 7362 518.