Jokamiehen Vaatekaappi - Lupa pukeutua

Viime kesän vietin tehden kuvituksia Jokamiehen vaatekaappi kirjaan yhdessä Pukeutumisneuvojamestari ja kirjailija Kikka Sepän kanssa. Alunperin lähdimme haaveilemaan kirjaprojektista jo varmaankin yli vuosi aikaisemmin ja kun LIKE innostui Kikan ajatuksesta tehdä miehille oma pukeutumiskirja, saimme luvan alkaa suunnittelemaan kirjaa. Kikka tietysti teki suurimman osan työstä ja kirjoitti monen kuukauden aikana aivan mahtavan ja kaiken kattavan oppaan josta löytyy ohjeet hihan pituudesta vaatteiden yhdistelyyn. Kun Kikalla alkoi hahmottua kirjan runko, pääsimme suunnittelemaan varsinaisia kuvauksia. Tässä asiassa oli Likestä suuri apu. He ehdottivat meille esim. Jimi Seroa malliksi (mm. kannen malli) ja muita malleja Kikka löysi muun muassa vanhoista asiakkaistaan ja ystävistään sekä yllättäen vierailtuamme Weird Antiques-liikkeessä, jossa meille ehdotettiin Teddyjä malleiksi. Itse kuvaukset jakautuivat mukavasti toukokuulta elokuulle joten leppoisa työtahti takasi kuvat johin olen itsekin tyytyväinen.

Alunperin minua jännitti valtavasti jalkautua näin kauas normaalista lapsi- ja hääkuvauksesta, mutta olimme Kikan kanssa koko ajan niin samalla aaltopituudella kuvien ilmeen suhteen että itse kuvaukset olivat pelkästään mahtava kokemus. Seuraavassa muutamia suosikkikuviani ja hiukan esimakua kirjan kuvituksesta.

LIKE on kirjoittanut kirjan esittelyn tällaiseksi: "Jokamiehen vaatekaappi on riemastuttavasti kuvitettu pukeutumisopas ihan kaikenlaisille miehille. Oppaassa annetaan perinpohjaisia ohjeita mm. osuvimpien asusteiden käytöstä, vaatteiden ennakkoluulottomasta yhdistelystä ja parhaiden värien valitsemisesta. Näillä vinkeillä jokainen mies löytää oman tyylinsä ja näkee oman vaatekaappinsa sisällön uusin silmin. Jo yksistään kuvienkin takia pakkohankinta jokaiselle muodista ja tyylistä kiinnostuneelle!" (Viimeinen lause on ihana ☺ )