Kuvauksiin valmistautuminen

Kas tässä pieni kaavio miten valokuvaukseen kannattaa valmistautua:

Katso myös Pinterest vinkkejä kuvaukseen!

Ja sama kirjoitettuna: Ole oma itsesi. Muista kuitenkin että kuvat säilyvät pitkään ja mieti miten haluat lastesi ja lastenlastesi sinut näkevän. Jos et ikinä käytä hameita tai korkkareita, kannattaa ehkä niitä vältellä. Mukavuus tai vastaavasti epämukavuus välittyvät monesti kuvaan asti.

Kirjavat vaatteet ovat kivoja! Ne menettävät kuitenkin muodikkuutensa aika pikaisesti ja kymmenen vuoden päästä saatat katua pilkullista tunikaa ja raidallisia pöksyjä.  Ikinä ei voi olla täysin muodista riippumaton, mutta kannattaa muistaa 80- luvun lapsuuskuvat. Miltäs ne näyttävät tänä päivänä! (Super muodikkailta! Siltä ne näyttää! Äitikin oli älyttömän tyylikäs.) Lisäksi liiallinen vaatteiden yhteensovittaminen (eli että kaikilla on samanvärinen t-paita ja housut) ei ole tarpeellista, ellette normaalistikin synkronoi asujanne.

Suosittelen pitäytymään tutussa meikkityylissä. Lehtien kuvissa malleilla on aina ammattilaisen tekemät meikit, joten itsetehty ei useinkaan näytä ihan samalta. Jos haluat laittautua, kannattaa harkita ammattimeikkaajaa (tosin hiukkasen kallistuisin ihan oman normaalin päivämeikin puolelle).

Kuvauksiin on hyvä ottaa rekvisiittaa. Tämä tosin aiheuttaa usein päänvaivaa sillä kivojen tavaroiden miettiminen on vaikeaa. Kuvissa hyviltä näyttävät esim. saippuakuplat, ilmapallot, kukat, hassut aurinkolasit. Voit myös miettiä sateenvarjoja, värikkäitä kenkiä tai kumppareita, lasten rakkaita tai perittyjä leluja, rusetteja ja kravatteja, polkupyöriä,