Mikä tahansa kamera käy - Kuvaa rakkaimpiasi!

Tärkeintä on ottaa kuvia. Tärkeintä on muistaa kaikki ihanat tapahtumat ja pienet yksityiskohdat jotka saavat sinut hymyilemään vaikeinakin aikoina. Ei ole väliä mitä tarvikkeita käytät, ota kuvia.

Itse olin pitkään täysin riippuvainen omasta ammattikalustostani ja raahasin lenkeille ja sukulaisvierailuille monen kilon varusteita kamerasta eri objektiiveihin, heijastimiin ja salamoihin. Kunnes tajusin etten ikinä jaksanut edes avata kameralaukkua, ja kaikki ihanat hetket jäivät kuvaamatta.

Kun sitten vihdoin luovutin, ja ostin kamerallisen kännykän, huomasin että vaikka teknisesti kuvat ovatkin onnettomia, (ja se oikeasti harmittaa) kuvia on nykyään joka tilanteesta ja siskonpojatkin on ikuistettuna tyyliin edestä, takaa, istuu, makaa. Näin se siperia opettaa ammattilaistakin.

Sitten on tämä sankari (kaikki kuvat Samsung Galaxy S4):

Sulo-lumisateessa-Samsung-Galaxy-S4
Sulo-päivätorkuilla-Samsung-Galaxy-S4
Sulo-odottaa-metsälenkkiä-Samsung-Galaxy-S4
Sulo-the-Hattara-pesun-jälkeen-Samsung-Galaxy-S4

Valokuvaajana jää joskus hauskojen kuvahetkien ulkopuolelle, koska sukulaiset ja ystävät häpeilevät omia kuviaan ja ajattelevat että kritisoin mielessäni heidän kännykkäotoksiaan. Sitten kuulen äidiltä kuinka siskonpojan leikkimiskuva oli niin ihana ja minulla ei ole hajuakaan mistä puhutaan koska siskoni ei ole näyttänyt sitä minulle koska se on epätarkka. Ei näin ☺☺

Nykyään tosin meillä on perheen kesken oma Whatsapp-ryhmä, jossa jokainen perheenjäsen päivittää sekä kuulumiset että kuvat. Kuvia tulee päivittäin hiihtolenkeiltä, leikkipuistosta, lelukaupasta tai töistä. Koko perhe saa jakaa ilot, surut ja tavallisuudet. Koska perheemme on jakautunut pitkin Suomea, on tällainen kommunikaatio ihan ykkönen ja tuo meitä kaikkia lähemmäksi toisiamme. Kuvat ovat ensisijainen keskustelumuotomme.

Kuvat ovat ihania. Niitä kannattaa jakaa ja on ihana että nykyään niitä myös jaetaan paljon enemmän kuin ennen. Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!