6 vinkkiä parempiin koirakuviin

Hienoja hetkiä ja muistamisen arvoisia tilanteita tulee vastaan jatkuvasti ja saatat toivoa että sinulla olisi taito ja varusteet ikuistaa nämä hetket. Jo pienellä vaivalla voit oppia ottamaan hyviä kuvia rakkaasta lemmikistäsi, myös kännykällä.

1. Jos lemmikkisi rakastaa jotain tiettyä lelua, pidä se piilossa muutaman päivän. Kun sitten annat koirasi nähdä sen, voit saada todella valloittavia ilmeitä ja eleitä kameraasi. Toisaalta jos koirasi on enemmän herkkujen perään niinkuin minun koirani, mieti mikä on koirasi suurinta herkkua. Meillä ne on juustopalat. Minä tosin kuvaan Suloa niin paljon että käytän vaan ihan normaaleja eläinkaupan namipaloja etten lihottaisi raukkaa kauheasti.

Syystalven ensimmäinen hento lumi on kaunis valokuvissa.

2. Valaistus on kuvauksessa erittäin tärkeässä osassa. Pilvinen mutta muuten kirkas sää on paras kuvausta ajatellen. Aurinkoisella säällä eli ns. kovan valon aikaan kannattaa hakeutua hiukan varjoisemmalle alueelle -puiden katveeseen tai talon varjoisalle puolelle- jotta ankara aurinko ei polta kuvien vaaleita sävyjä. Talvella taas, kun valoa ei oikein tunnu riittävän, käytä hyväksesi heijastavia pintoja -lunta, vaaleita seiniä, vettä, peilejä tai vaikka omaa vaaleaa takkiasi.

Itä-Helsingin metsät ovat upeita kuvauspaikkoja lemmikkikuvauksille.

3. Tarkennus. Käytä aina hyväksesi mahdollisuus tarkennuskohteen valintaan. Tämä on osittain mahdollista myös kännykkäkameroilla. Klikkaa lemmikkisi kohtaa ruudulla juuri ennen kuvan ottamista ja anna kameralle aikaa kuvan ottamiseen. Jos sinulla on järjestelmäkamera (hyvä hyvä), muiden manuaalisten kommervenkkien edelle mielestäni menee tarkennuksen opettelu. On huima ero siinä onko kuvassa koirasi tarkka vaiko taustalla oleva meri. Tarkenna aina kun mahdollista silmiin.

Talvinen auringonlasku ja hiukan kärsimätön ilme.

4. Tunne koirasi. Minun 11 vuotias laiskahko cockerspanielini ei ole enää hurjimmasta päästä. Eli kuvatkaan eivät ole lentäviä vaan Sulo tykkää istuskella ja tarkkailla tilannetta. En siis pakota ystävääni epämiellyttäviin tilanteisiin vain kuvien tähden. Sulo ei tykkää korkeista eikä ahtaista paikoista, joten sellaisiin se ei edes joudu. Sinä myös tunnet oman lemmikkisi parhaiten. Käytä kuvissa hyväksi heidän omaa uniikkia persoonallisuuttaan ja saat kuvat joita on ihana muistella myös vuosien jälkeen.

Auringonlasku ja syksyiset kirsikkapuiden lehdet.

5. Ole kärsivällinen. Lemmikkien kuvaus vaatii paljon kärsivällisyyttä. Tärkeintä on muistaa että koirasi ei automaattisesti osaa poseerata tai tehdä tahtomiasi asioita. Jos et saa juuri sellaista kuvaa kuin olit halunnut, älä hermostu -laske kymmeneen ja koeta uudelleen. Rauhallisesti ja ystävällisesti saat lemmikistäsi kuvan jossa se on kiinnostunut ja innostunut ja tykkäätte molemmat kuvaustilanteesta enemmän.

Sulo "ihailemassa" talvista auringonlaskua.

6. Laskeudu koirasi tasolle. parhaat kuvat saat kun kamerasi on koirasi silmien tasolla tai jopa hiukan alapuolella. Pukeudu siis sellaisiin vaatteisiin joiden likaantuminen ei haittaa.

Sulon 11 vuotis-synttärikuva.

Jos haluat omasta lemmikistäsi ammattilaiskuvia, ota yhteyttä oheisen linkin kautta tai voit myös soittaa numeroon +358 40 7362 518. Hauskoja kuvaushetkiä!