einonukkuupieni.jpg

Lapsikuvaus Helsinki

Haluatko ammattilaisen ottamat kuvat lapsestasi?

Ensimmäiseksi kannattaa miettiä omaa tyyliä tarkoin. Kuvaajia on kahdenlaisia: studiokuvaajia, ja minunlaisiani "lifestyle"-kuvaajia (paremman sanan puutteessa). Lifestyle-kuvaus takoittaa sitä, että kuvaan lapsesi joko ulkona touhuilemassa tai kotona, tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Seuraavassa lista vaiheista valokuvaajan valinnassa:

VAIHE 1: PIDÄTKÖ KUVAUSTYYLISTÄNI?

Voit käydä katsomassa portfolioni, tai klikata tämän sivun blogipostauksia ja pääset katsomaan kyseisiä kuvauksia.

Kuvaustyylini on hauska, leikkisä ja kuitenkin klassisen kaunis. Jäykät ilmeet ja väkinäiset hymyt eivät minua kiinnosta. Tykkään nauraa ja haluan että kaikilla, sekä lapsilla että aikuisilla on myös hauskaa kuvauksissa. Käytän valaistuksena suurelta osin luonnonvaloa, joten kuvausajat täytyy sovittaa auringon mukaan. Talvella keskipäivä on paras, kun taas kesällä paras kuvausaika on ns. golden hour, eli se aika ennen auringolaskua tai pian auringonnousun jälkeen, jolloin päivänvalo on pehmeämpi verrattuna keskipäivään.

Tässä muutamia suosikkikuvauksiani joka vuodenajalta.

LILA JA SYKSYN VÄRIT

Ihanan Lilan kuvasin Lokakuisena iltapäivänä Töölön Hesperianpuistossa. Lähialueilta löytyi paljon rekvisiittaa, jota pystyimme käyttämään kuvissa, kuten hevoskastanjoita ja kauniita ruskan värittämiä lehtiä. Jos olet niinkuin minä ja rakastat kauniita ruskan värejä, klikkaa kuvaa ja käy katsomassa Lilan kuvia.

TALVINEN PERHEKUVAUS TÖÖLÖSSÄ

Talvella voi kyllä hyvin kuvata ulkonakin, mutta ihan pienten lasten kanssa on mukava saada myös vauvamakkaroita kuvaan. Eevi tarjoili hymykuoppia ja iloista kikatusta ja kaikilla oli kivaa! Oli yksi vuoden kylmimmistä päivistä Helsingissä, mutta eihän se menoa hidastanut. Käy katsomassa Eevin kuvia kuvan linkistä.

KEVÄTPÄIVÄN KUVAUKSET JOEN RANNALLA

Kylmänä kevätpäivänä kolmevuotiasta kuvatessa ei ehdi palella. Tutkimme yhdessä kiviä ja kepakoita ja heittelimme käpyjä jokeen. Keväällä lapsille aukeaa ihan uusi uljas maailma, josta löytyy paljon ihmeitä.

BJÖRKIN PERHE KESÄKUVISSA

Kesällä ulkona kuvatessa ollaan aina vähän sään armoilla. Tällä kertaa se tarkoitti että kuvailtiin sadekuurojen välissä aina kun vaan ehdittiin. Käy katsomassa kauniissa kesävalossa tehdyt perhekuvaukset.

KUVAUSTEEMAT

Voit myös miettiä kuvauksiisi teemaa. Tästä linkistä pääset katsomaan 1-vuotis Cake Smash -kuvauksia. Muita teemoja voivat olla esim. naamiaiset, lumisota, lapset ja lemmikit, tai vaikka teema lempikirjastanne (Salainen puutarha/Narnia). Vain mielikuvitus on rajana! Minulta saat myös paljon ideoita joten voimme miettiä teemaa yhdessä.

VAIHE 2: KÄY LÄPI INFO-SIVUNI

Usein kysytyt kysymykset -sivulta löydät vastauksia tavallisimpiin kysymyksiin.

Valokuvaaja -sivulta löydät tietoa minusta.

VAIHE 3: OTA YHTEYTTÄ!

Voit olla minuun yhteydessä joko yhteystiedot -sivun kautta, soittamalla numeroon +358 40 7362 518 tai sähköpostitse info[at]toastphotos.fi