IMG_1471pieni.jpg

Usein kysytyt kysymykset

Asiakkaiden usein kysyttyjä kysymyksiä ja pohdintoja.

Milloin teet kuvauksia?

Teen kuvauksia sekä arkipäivisin että viikonloppuisin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että viikonloppuaikoja on tarjolla vähemmän kuin arki-aikoja ja kuvausaikoja on rajallisesti. Soita +358 40 7362 518 niin voimme miettiä sinulle sopivaa kuvausaikaa!

Miten pukeudun kuvauksiin?

Rakastan värejä ja varsinkin lapsilla värit näyttävät todella hyviltä. Kannattaa kuitenkin myös miettiä kaikkia mahdollisuuksia, mitä kuvista voi tehdä; Jos haluat kuvista taulun seinällesi tai lipaston päälle ja sisustuksesi on vaalea, näyttävät samantyyliset värit parhaimmilta. Myöskin logoja ja kirjoitusta kannattaa vaatetuksessa välttää, sillä vaikka logo paidassa ei sinua haittaisikaan, se voi viedä huomiota pois kasvoista. Ks. Vinkkejä kuvaukseen ja Pinterest seinäni.

Missä kuvaat?

Kuvaan pääosin ulkona luonnossa ja joskus myös asiakkaan kotona. Toisin kuin usein ajatellaan, sää kuin sää on hyvä kuvausilma (noh, ehkä rankkasade ja myrsky voivat olla poikkeuksia). Lemmikit ovat luonnollisemmillaan ja rentoutuneita ulkona ja samoin myös lapsista saa todella paljon enemmän luonnollisuutta ja naurua irti. Kuvaan suurelta osin Itä-Helsingissä ja tiedän monta todella hyvää kuvauspaikka myös ympäri Helsinkiä, mutta jos sinulla on toiveita kuvauspaikan suhteen, otan ne tietysti huomioon. Ota yhteyttä niin voimme yhdessä miettiä parasta kuvauspaikkaa sinulle!

Mikä on hinnastosi?

Kuvaushintani on aina 100€. Lopullinen hinta määräytyy valitsemiesi kuvien mukaan. Kuvapakettien hinnat alkavat 295€ / 15 kuvaa (300dpi). Kaikkiin paketteihin kuuluu salasanalla suojattu nettigalleria ja nettiin soveltuvat versiot kaikista valituista kuvista. Voit myös maksaa kahdessa osassa. Pyydä hinnasto yhteystiedot -sivun kautta!

Miten kuvaukseen tulee valmistautua?

Kuvauksiin kannattaa valmistautua huolella jotta lopputulos on sellainen kuin toivoit. Kuvaajalta kannattaa aina kysyä jos mietit jotain tiettyä rekvisiittaa tai asu-yhdistelmiä. Kuvauksiin on hyvä tulla omana itsenään, mutta sinä parhaana versiona, eli puhtaissa, ehjissä ja omissa vaatteissa. En suosittele juhla-asuja (ellei kyse ole juhlakuvauksesta), koska ne ovat yleensä jäykkiä ja harva ihminen tuntee olonsa niissä kotoisaksi. Hyvät yöunet ja hyvä ruoka ovat jo puoli voittoa ennen kuvauksia. Katso Miten valmistautua kuvaukseen ja Ideoita kuvausrekvisiitaksi.

Haluaisin kauniita kuvia lapsistani, mutta pelkään etteivät he jaksa olla kiinnostuneita hymyilemään kameralle. Onko jotain mitä voin tehdä?

Useimmilla aikuisilla on muistoja jäykistä kuvauksista joissa oli pakko istua ja hymyillä. Niin minullakin! Tämä on erittäin yleinen luulo kuvauksien luonteesta, mutta Toast photos tekee asiat toisin. Kuvaan lapsia omissa puuhissaan ja pitämässä hauskaa, joten usein kuvausten päätyttyä lapset eivät edes tahdo lopettaa! Katso miten valmistautua kuvaukseen / Cake smash / Perhekuvaus jos haluat varmistusta!

Kuka omistaa kuvien tekijänoikeudet?

Ammattikuvaajalla teetettyjen kuvien tekijänoikeudet säilyvät aina kuvaajalla. Asiakkaalla on oikeus teettää yksityiskäyttöön kuvista suurennoksia ja muita kuvatuotteita rajattomasti, sekä julkaista kuvia henkilökohtaisilla Facebook- ja Twitter yms. sivuillaan. Valokuvaaja säilyttää oikeuden julkaista töitään nettisivuillaan ja blogissa. Jos et halua kuviasi julkaistavan, ilmoitathan siitä kirjallisesti.

Kuvani ovat ihania! Miten parhaiten voin ilmaista tyytyväisyyteni?

Jotta yritykseni selviytyy ja kasvaa, tarvitsen suosituksia, suositteluja ja "tykkäyksiä". Kaikki vanhat asiakkaani saavat etuja kaikista kuvauksiin johtaneista suositteluista. Jos siis tuttavapiirissäsi on joku, joka arvostaa hyviä kuvia, anna mennä! Suosittele pois! Voit myös tykätä Facebook sivustani tästä

VASTASINKO KYSYMYKSIISI? JOS EN, VOIT KYSYÄ MINULTA MITÄ VAAN SÄHKÖPOSTITSE TAI PUHELIMITSE. info[@]toastphotos.fi +358 40 7362 518